Kaikki kirjoituksetSisustusvinkit

Yllättävä väri-inspiraatio

By 17.6.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Mintunvihreä mielletään värinä usein lapselliseksi tai liian naiselliseksi. Sen sävyjä on niin monia, että jonkun mielestä “mintun vihreä” on myrkyn vihreä, toisen mielestä hattaramainen, kolmannen neon vihreä ja heitetään kaupanpäälle vielä petrolin vihreä.

realsimple

Omaan (tylsään) harmaa-musta-ruskea-valkoinen väripalettiini on haaveissani eksynyt lähiaikoina sivistynyt, yllättävän kypsän ja tyylikkään sävyinen minttu. Inspiraatiota etsiessä huomaa, että minttu sopii mainiosti talon jokaiseen huoneeseen. Väri taittuu sisustuksen yksityiskohdista vaikkapa koriste-esineiden muodossa aina kiinteisiin ratkaisuihin, kuten keittiön kaappeihin saakka. Helpointa on todennäköisesti aloittaa mintunmakuinen matka irtonaisista esineistä, tai vaikkapa yhden seinän maalauksella.

Väri raikastaa tylsänkin huoneen, sopii sekä raikkaaksi kesä-väriksi, että synkkien talvi-iltojen piristäjäksi. Sanomattakin on selvää, että oikean sävyn valinta on avain, samoin kun muu sisustus. Rohkeat yhdistelevät villisti minttua vaikkapa burgundin punaiseen.

Itsensä ujommaksi kokevat voivat yhdistää mintun eri sävyjä vaaleaan yleismaisemaan, jossa on hieman vaaleaa puuta ja kentien mustia yksityiskohtia vaikkapa industrial-tyyppisten lamppujen kera. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Mintun makuista sisustusmatkaa!

P.S. Käy katsomassa lisää minttu-inspistä Pinterest- taulustamme

Kuvat Pinterestin ihanasta maailmasta:

Real Simple

Modernica

Home Design etc.

Classy Clutter

Amber Wilson

Frenchy Fancy