Kaikki kirjoituksetOmat kohteemme

Yksi hinta & laadukkaat materiaalit, osa 2

By 25.1.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Lue Osa 1. täältä

Suunnitelmat lähtivät käyntiin aluksi yhden huoneen ympäriltä: ruokakomeron. Ruokakomero on kätevä tapa pitää itse keittiö siistinä ja työtilat vapaina, kun kipot ja laitteet ovat piilossa ruokakomerossa. Talon päätyseinää jopa päädyttiin muuttamaan suunnitelmista 60 cm pidemmälle, jotta ruokakomerosta saatiin tarpeeksi tilava. Isännälle tärkeää uudessa kodissa oli tyylikkäät ja toimivat saunatilat. Tärkeää koko perheelle oli takaterassin yksityisyys ja viihtyvyys.

Pintamateriaalitoiveet olivat myös pitkälle mietitty, keittiön lattialaattaa oli ollut jo edellisessä kodissa, ja koska materiaaliin ihastuttiin niin paljon, sitä jatkettiin tähänkin kotiin. Olotilojen lattiamateriaali ihastutti ulkonäöllään, mutta myös käytännöllisyydellä; harmahtava puunsyinen materiaali kätkee nätisti pienet roskat ja villakoirat… Kylpyhuoneeseen haluttiin seinään upotettu hylly saippuoille ja shampoille – tunnelman luojaksi hyllyyn asennettiin myös kaukosäätimellä hallittava värillinen led- ratkaisu. Samaa tekniikkaa hyödynnettiin keittiössä. Keittiön saarekkeeseen tuli yhdistetty induktio- ja kaasuliesi.

Vanhempien makuuhuoneen WC-tilaan asennettiin kaksi erillistä allasta, jolloin allas- ja peilipaikasta ei tarvitse tapella. Kaikissa WC- ja kylpytiloissa on sama lämminsävyinen kattomateriaali perinteisen valkoisen sijasta.

Kodin emäntä oli omien sanojensa mukaan erittäin tarkka, vaativa ja hintatietoinen. Vinkkinä rakentamisesta haaveileville tai keskellä prosessia oleville on kilpailutus, kilpailutus ja kilpailutus. Perhe kilpailutti ja vertaili lähes kaikki pintamateriaalit sekä kalusteet. Keittiön, kylpyhuoneen sekä makuuhuoneiden kaapistot otettiin samalta toimijalta, jolloin keskittämisessä säästettiin euroja.

Toisena vinkkinä perhe kertoo, että monet rakentajat joustavat omista yksilöllisistä toiveistaan, koska eri toimittajien myyjät ja edustavat tuputtavat trendejä ja ”yleisiä käytäntöjä”. Asukkaat rakensivat koko ajan kotia itselleen omien toiveidensa mukaisesti, vaikka ne eroaisivat tämän hetken yleisistä toimintatavoista.