Kaikki kirjoituksetOmat kohteemme

Yksi hinta & laadukkaat materiaalit, osa 1

By 21.1.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Taustatyön merkitys

Kohteessa asustaa perhe, jossa on kouluikäiset lapset. Rakentaminen ei ollut uusi juttu perheen vanhemmille, vaan edellinen hanke toteutettiin n. 10 vuotta sitten. Perhe kartoitti sopivaa tonttia Naantalin alueelta parikin vuotta; tontin sijainti ja yksityisyys olivat tärkeitä kriteerejä. Talovalmistajan ja rakennuttajan haravointi alkoi jo ennen tontin hankintaa, mutta konkretisoitui kokopäivätyöksi, kun tontti varmistui. Perhe tilasi ”metrin pinon” erilaisia talokirjoja ja malleja selattiin yötä myöden. Koska tontin kaava antoi periksi 1, 1,5 sekä 2- kerroksisen talon, valinnanvapautta oli melkeinpä liikaa. Perhe tapasi kymmeniä talotoimittajia, joilta kaikilta pyydettiin aivan viimeinen, lopullinen hintalappu: ”absoluuttinen hinta”.

”Avaimet Käteen Talo oli ainut, jolta saimme aidosti viimeisen hintalapun koko projektille, johon sisältyi jokainen pintamateriaali ja töpselin paikka. Sopimukseen sisällytettiin jopa työmaan lumenluonti sekä roskien pois vienti. Myyjät olivat avoimia ja aktiivisia alusta saakka, pelattiin avoimin kortein. Rakentajat herättivät sekä luottamusta että huumoria; heistä huokui ”peruspohjalainen” rehti tyyli.”

Koska rakentaminen oli tuttua puuhaa perheelle, olivat suunnitelmat jo todella pitkällä ennen kuin rakentamista aloitettiin. Rakentaminen aloitettiin kevättalvella 2014 ja valmista tuli n. 8kk ensimmäisestä työpäivästä. Sähkösuunnitelma muutettiin vastaamaan asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita, ja koska suunnittelu toteutettiin tarkasti, yhtäkään ylimääräistä pistorasiaa ei olla jääty kaipaamaan. Tiiveysmittauksissa todettiin tiiveyden olevan huipputasoa, jolloin talon energiakustannukset jäävät pitkällä aikajänteellä matalalle. Talossa on maalämpö. Keittiön katosta löytyy kesää varten viilennyslaite.

Koti valmistui lähes vuosi sitten, ja perhe on asettunut mukavasti uuteen kotiinsa.

Samasta kohteesta julkaistaan pian Osa 2, jossa käsitellään tarkemmin kodin sisustusta.