Kaikki kirjoituksetOmat kohteemme

Tyylikäs ja pelkistetty osa 2/2

By 20.5.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Voit lukea ensimmäisen kirjoituksen tästä kodista täältä

Projektissa tärkeää oli se, että kaikki vastuu ja ”häslinki” olisi toimittajalla ja rakennuttajalla. Avaimet Käteen Talo otti vastuun koko projektista; otimme vastaan esim. perheen tilaaman kuivausrummun ja asensimme sen paikalleen. Täten asukkaan ei tarvitse kantaa huolta toimituksista tai väliin jääneistä työpäivistä materiaalitoimituksien takia.

DSC_6690”Tuli sellainen olo, että asiat mietittiin valmiiksi meitä varten, eikä jokaisesta asiasta häiritty meitä ja asiat pyrittiin ensisijaisesti ratkomaan itse, ennen asukkaalle soittamista. Arvostimme sitä, että meitä ei turhaan stressattu.” Ruokailutilan ja olohuoneen yhteydessä on tuplakorkea tila, joka avautuu yläkerran aulaan. Koko kodissa on panostettu tyylikkäisiin skandinaavisiin valaisimiin, mutta erityisesti tämä korkea tila luo katseen kääntävät puitteet kauniille puuvalaisimelle.

Lattia: Puulattia bongattiin asuntomessuilta ja se on tammi-lankkuparkettia. Eteiseen valittiin Habitare-messuilta löydettyä aitoa kivilaattaa käytännön syistä; eteisen lattia johtaa kulman taakse kodinhoitotiloihin sekä suihkuun ja sauna-tilaan. Käytännön syistä on helpompaa, että märillä jaloilla ei astuta suoraan parketille.

DCIM100GOPROGOPR2792.Portaat ovat mustaa maalattua puuta, jotka tehtiin käsityönä. Perheelle portaiden väri ja tyyli olivat alusta saakka selvät. Yläaulasta aukeava näkymä alaspäin saakin aivan erilaisen fiiliksen, kun portaat ovat mustat.

”Avaimet Käteen Talossa olen arvostanut sitä, että sanotaan jos joku ei toimi, tai ei näytä hyvältä. Projektin päällä on leijunut molemminpuolinen luottamus, jonka seurauksena kommunikointi on ollut todella mutkatonta. Työmaa on ollut siisti läpi projektin ja työmaalla olevat henkilöt ovat kivaa porukkaa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä sekä projektin kulkuun, että lopputulokseen. Monet ovat rakentamisen jälkeen aivan loppu, mutta meillä ei ole ollut sellaista tunnetta.”

Kylpyhuoneissa oli tyylikkyyden lisäksi tärkeää käytännöllisyys. Alakerrassa on erillinen wc sekä saunaosasto, jonka yhteydessä kookas kodinhoitohuone. Yläkerrasta löytyy samasta tilasta toinen wc sekä kylpyamme. Kaikissa märkätiloissa on käytetty keittiössäkin nähtyä mustaa hanaa. Märkätilat ovat mukavan kokoiset, olematta kuitenkaan pröystäilevät. Tässä kodissa ei ole turhia neliöitä.