Kaikki kirjoituksetSisustusvinkit

Suomi 100-teemainen sisustus

By 1.11.2017 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Ah, kuinka ihanaa on että sisustuksessa “saa” taas leikkiä rohkeasti väreillä. Tähän kirjoitukseen on koottu kasa kiinteitä ja vähemmän kiinteitä Suomi 100-teemaisia sisustuselementtejä, jotka eivät pelkästään sovi juhlistamaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä vaan tekevät kodistasi elegantin, tunnelmallisen ja kiinnostavan.

Keittiö

Pikkuhiljaa aletaan jo heräämään ajatukseen, että keittiönkään ei tarvitse noudattaa perinteisiä valkoisen, harmaan tai ruskean eri sävyjä. Myös keittiöissä voi pelata vahvoilla väreillä, kun tietää mitä tekee. Sinisistä sävyistä erityisesti ns. kobaltin sininen on äärettömän tyylikäs ja se tuo keittiöön särmää, eleganttiutta sekä laadun tuntua. Loppujen lopuksi, onko tumman sininen keittiö hurjasti villimpi ajatus kuin musta tai tummapuinen keittiö?

kuvat: Ellendecor.com / bloglovin’ / contemporist

Seinät

Elämme seinien kulta-aikaa niiltä osin, että mahdollisuudet seinäpintojen suhteen ovat lähes rajattomat! Tuhansien ja tuhansien eri tapettien ja maalien lisäksi on kasa erilaisia 3D-elementtejä tai pinnoitusmateriaaleja, joilla seinää voi kaunistaa. Suomi 100-teema sopii erityisen kauniisti mm. makuuhuoneeseen, olohuoneeseen tai eteisen seiniin. Parhaimmillaan sinistä tukee muuten raikas sisustus sekä moniuloitteinen valaistus, joka luo sinisen eri sävyjä päivänvalosta ja valon suunnasta riippuen.

Kuvat: maydiyhomedecor.us / haleyvanliew.tumblr.com / bhg.com

Kylpyhuone

Kylpyhuoneen laattavalinnat ovat pitkäikäisiä joten suunnitteluun kannattaa käyttää reilusti aikaa. Sininen väri on kuitenkin klassinen ja aikaa kestävä, jos huone on muuten yksinkertainen sekä laadukkaasti toteutettu. Hulluttelemaan ei tarvitse lähteä, vaan värin voi tuoda huoneeseen monin eri tavoin. Sinistä voi hyödyntää joko kiintokalusteissa, lattia tai seinälaatoissa tai esim. koristelaattana vain osassa seinää. Kokovalkoiseen kylpyhuoneeseen voi väriä tietysti tuoda myös irtosisustuksella kuten sinisillä pyyheillä, saippualla tai koriste-esineillä.

Kuvat: Fireclay Tile / mindygayer.com / Architizer

Irtosisustus

Jos kodin kiinteät elementit tuntuvat kuitenkin liian rohkeilta valinnoilta, voi väriä ensin testata irtosisustuksessa. Sinisen sävyt korostuvat kauniisti jo pienilläkin elementeilla, mutta hurjaksikin voi heittäytyä.  Sinisiin tekstiileihin sopii luonnonmukaiset ja pehmeän näköiset kankaat modernin vaikutelman saavuttamiseksi – kiiltävät tai valoa siftaavat kankaat jättäisin itse väliin. Tuo runsautta sisustukseen kerrostamalla tekstiilejä ja yhdistä Suomen sininen (tai kobaltin sininen) metallisiin elementteihin kuten hopeaan tai messinkiin.

Kuvat: mydomaine.com / prettylavish.co.uk / Joanna Szmerdt

+ vinkki

Esimerkiksi Teknoksen värikartasta sävyt T1179 ja T1191 antavat juuri oikean tunnelman.

PPPSTT! Tsekkaa koko Suomi 100- aiheinen taulumme Pinterestistä