Kaikki kirjoituksetRakennusvinkitSisustusvinkit

Kodin piiloratkaisut: linjalattiakaivot

By 30.9.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Perinteinen keskellä lattiaa sijaitseva lattiakaivo ei ole enää kaikkien mieleen; toisille ärsytyksen tuottaa se, miten lattiakaivo pomppaa silmille heti suihkua kohden katsellessa ja toisille päänvaivaa synnyttää laattojen valinta. Yksi syy miksi 10×10 laattoja käytetään niin paljon kylpyhuoneiden lattiassa on kaadot; pienillä laatoilla on helpompaa (tai ylipäätään mahdollista) tehdä oikeanlaiset kaadot jokaisesta suunnasta kohti keskiosaa, kun taas isoilla laatoilla kaadot voidaan ohjata kätevästi vain yhteen suuntaan. Erityisesti kylpyhuoneen seinissä on jo vuosia suosittu isompia laattoja, mutta nyt sama trendi on levinnyt lattioihin. Jos kylpyhuoneen lattiaan on pakko saada suuret laatat, jää mahdollisuudeksi vain yhteen suuntaan tehtävät kaadot, jolloin seinän vierelle asennettava linjalattiakaivo on täydellinen ratkaisu.

Jos tästä ratkaisusta haaveilee, ei voi kuitenkaan asiaa alkaa pohtimaan vasta laatta-vaiheessa, koska viemäri ja kaato-asiat pitää ottaa huomioon jo valua tehtäessä. Linjalattiakaivoja myy Suomessa esim. Unidrain ja Purus.

Kuvat: Christine E.Sveen, Purus, Unidrain

Linjalattiakaivot sopivat mainiosti myös pieniin märkätiloihin ja ne antavat tilan tuntua. Ahtaissa suihkutiloissa on ärsyttävää seisoa keskellä lattiakaivoa ja se samalla häiritsee veden valumista tehokkaasti viemäriin. Ritilöitä on tarjolla montaa eri mallia ja niihin kehitellään jatkuvasti arkea helpottavia ominaisuuksia kuten irtohiuksia nappaavat suodattimet tai kammat. Myös äänieritykseen panostetaan koko ajan enemmän.