Kaikki kirjoituksetSisustusvinkit

Kodin piiloratkaisut: epäsuora valaistus

By 6.10.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Valaistuksen suunnittelu on tärkeä osa valmista kotia

Epäsuorien valaistusratkaisujen määrä nousee tasaiseen tahtiin. Sitä helpottaa entistä taidokkaammat LED ratkaisut, älyllinen valojen säätö sekä tietysti hienot ideat valonlähteiden peittämiseen. Riippuen siitä, minkälaista epäsuoraa valoa kaivataan, ja mihin se asennetaan voi kulut kasvaa merkittävästi, tai jäädä edukkaaksi. Jos epäsuoraa valaistusta kaipaa esim. katon kotelointeihin tai lattialistojen paikkeille – pitää nämä asiat suunnitella jo reilusti etukäteen. Kaikessa valaistukseen liittyvässä pätee yksi sääntö: on parempi tietää ennemmin, kuin myöhemmin. Valaistus ei enää ole pelkkää irtonaista kattovaloa ja työpöydän lamppua – valaistusta voi muuttaa fiiliksen ja vuodenajan mukaan, sen voi suunnata korostamaan arkkitehtuuria tai sisustusta tai se voi olla koko huoneen katseenvangitsija.

Epäsuora valaistus on visuaalisuutensa lisäksi myös rauhoittavaa silmille, kun esim. häikäisy ja heijastukset minimoidaan. Energiaa säästävillä valonlähteillä saadaan toteutettua näyttäviäkin valaistuksia läpi kodin ilman, että lompakko kärsii. Tässä muutamia ideoita…

Märkätilat

Taiteena

Epäsuoran valaistuksen ei tarvitse olla pelkästään koko huonetta hallitsevaa ja yleisvalaistusta tuovaa tunnelmavaloa, vaan se voidaan keskittää myös pieniin yksityiskohtiin.

Tsekkaa lisää ideoita Pinterest-taulustamme

 

Kuvat:

Cottage Life

Decofacil.com

Homelisty

Habitor.be

Living4media.com

The Wow Decor

Cinier Americas

Interior Design

Urban Outfitters