Kaikki kirjoitukset

Kiinteät sisustuselementit säväyttämiseen

By 15.11.2017 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Monilla meistä on halu uutta kotia suunnitellessa tai vanhaa myllätessä integroida sisustukseen jotakin oikeasti säväyttävää ja erikoista, mutta usein pupu tulee pöksyyn loppumetreillä.

Joskus pieni pelko on ihan hyväkin, jotta emme innostuksissamme tee kalliita ratkaisuja, jotka eivät kestä aikaa tai toimi arjessa. Tässä kirjoituksessa kuitenkin muutamia “erikoisia” ideoita kiinteinä sisustuselementteinä käytettäväksi. Osa ideoista tuovat historian havinaa ja toiset ovat lähivuosien modernia kehitystä. Kaikkia ideoita ei välttämättä kannata yhteen kotiin yhdistää, mutta valitse parhaat päältä!

Porraskaiteet
Nykyään on saatavilla satoja ja tuhansia erilaisia porraskaiteita mutta usein päädytään kuitenkin joko simppeliin ja moderniin lasikaiteeseen tai perinteiseen puupylvääseen. Monikerroksisessa talossa portaita ei kannata yrittää piilottaa pakolliseksi pahaksi, vaan tehdä niistä katseiden keskipiste.

Kuvat Pinterest: Contemporist, Dezeen, Finn-wilkie.tumblr.com

Mustat lasien ja ikkunien pielet
Mustia ikkunanpieliä on näkynyt mm. sisustuslehdissä ja loft-asunnoissa jo jonkin aikaa. Harva suomalainen kuitenkaan uskaltaa tehdä tätä päätöstä. Jos koko kodin mustat ikkunanpielet pelottavat liikaa, voi tyyliä soveltaa esim. kylpyhuoneen suihkuseinissä. Tämä tyyli takaa skarpin ilmeen, joka on samaan aikaan ultramoderni että aikaa kestävä.

Kuvat Pinterest:  Maisonscandinavia.com, HGTV, apartmenttherapy.com

Seinien panelointi/rimoitus
Perinteiset neliönmalliset alaosapaneloinnit ovat jokaiselle tuttuja keinoja korostaa vanhan ajan eleganssia ja maalaishenkisyyttä. Panelointia voidaan kuitenkin myös toteuttaa tyylikeinona todella modernissakin kodissa. Rimojen kautta erilaiset geometriset kuviot toimittavat tapetin virkaa ja niiden luoma valon ja varjon leikki muuttavat huoneen ilmettä valon suunnasta riippuen.

Kuvat Pinterest: apartmenttherapy.com, Ammie Belleau, apartca-blog.com

Barndoor eli navetan ovi
“Navetan” ovia liukukiskoilla on nähty jo monta vuotta erityisesti maalaisromanttisissa uusrakennuksissa, mutta sen yhdistäminen muuten pelkistettyyn ja minimalistiseen sisustukseen tuo riittävän säväyksen huoneeseen kuin huoneeseen. Kiskoilla sivusuunnassa liikkuvan välioven myötä säästät myös tilaa, sillä aukeamiseen vaadittavaa luppotilaa ei tarvita. Puun eri sävyillä leikittely taipuu jokaiseen tyyliin ja kotiin.

Kuvat Pinterest: Homelovr | Make Your House Feel Like Home!, Shanty-2-Chic, interiorbarndoors.org

Hanat ja vesikalusteet
Perinteiset kromi- ja teräshanat ja vesikalusteet voi jättää unholaan. Vaikka kotisi edustaisikin muuten “turvallista” ja simppeliä tyyliä, toimii vaikkapa mustat, kuparin tai messingin väriset vesikalusteet täydellisenä tehokeinona keittiössä, wc:ssä sekä kylpyhuoneessa. Nämä ovat ihania!

Kuvat Pinterest: Ceasarstone AU, Style Curator, Spenc Design, stellaharasek.com, furnitureideas, mydomaine.com