Kaikki kirjoituksetSisustusvinkit

Kasvillisuus kodissa

By 28.7.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Kasviterapiaa

Kasvit ovat ihana lisä sisustukseen, koska ne tuovat luonnollisuutta ja väriä tylsäänkin huoneeseen. Kasvit puhdistavat myös sisäilmaa ja ainakin itselleni ne tarjoavat jotakin henkistä rauhaa ja viher-terapiaa. Kasvien ei ole pakko olla vain koristeita, vaan ne voivat myös ajaa asiaa vaikkapa keittiön hyödyllinen yrittipuutarha tai kasvien käyttö tilanjakajana. Alta löydät vinkkejä ja ideoita oman kotisi vihersisustukseen!

Rohkeille

Jos pelaat korkeilla panoksilla ja haluat kasveista kotisi ehdottomia silmänkääntäjiä, ratkaisu on mm. vertical garden eli pystypuutarha. Seinille rakennettavia pystypuutarhoja näkee jo liiketiloissa ja ulkoseinissä useammin, mutta kotiin sisälle niitä tuovat vain rohkeimmat! Yhtä ihana katseenkääntäjä on kookas puumainen lattiakasvi, joka täyttää pinta-alaa erityisesti katonrajassa ja antaa vaikutelman puutarhassa oleilusta.

Vähän varovaisemmille

Jos et ole vielä ihan varma uudesta kasvisuunnitelmassa tai kyvystäsi pitää kasveja hengissä, suosittelen että viher-uudistus aloitetaan pienemmistä elementeistä. Oikein sijoitetut kauniit kasvit kauniissa ruukuissa tuovat sisustukseen laadukkuutta. Omasta kokemuksesta voin myös sanoa, että kaunis lattiakasvi on täydellinen tapa peittää esimerkiksi muuten näkyviin jäävä huonosti sijoitettu töpseli tai johtoröykkiö.

Hyötykäyttöön: yrtit

Hyödyllinen ja kaunis tapa piristää vaikkapa keittiötä on tuoreiden yrttien sulauttaminen sisustukseen. Yrttien kasvattamisella säästää sekä rahaa pitkässä juoksussa, että luo ihania tuoreita tuoksuja keittiöön. Kun tuoreet yrtit ovat käden ulottuvilla, nousee into herkullisen ruoan valmistamiseenkin!

Modernille kasvintappajalle

Jos tyyliisi kuuluu modernit sisustuselementit ja tilaa on vähän, eikä kasvien elossapitämiseen ole todisteita historiastasi, helppohoitoiset kasvit ovat ratkaisu.

Kun vielä sijoitat ne tyyliisi sopiviin lasivaaseihin ja kulhoihin, ne tuovat tarvittavaa vihreyttä asuntoosi mutta eivät kuitenkaan vie kaikkea huomiota muulta sisustukselta. Kulhot voi sijoittaa pieniin tiloihin, jotka muuten jäisivät hukkatiloiksi. Eikun kulho-ostoksille!

P.s. Tsekkaa lisää ideoita Pinterest-taulustamme

Kuvat:

Architonic

Diy & Crafts Magazine

Etsy

Farmers

Glamour Brazil

Home Desing Etc.

HomeEdit.com

Purple ID

Scandinavian Love Song

Urban Gardens