Kaikki kirjoituksetSisustusvinkit

Ideoita tilan säästämiseen ja tavaroiden organisointiin

By 8.3.2016 tammikuu 5th, 2018 No Comments

Kun uutta kotia lähdetään suunnittelemaan, tai vanhaa remontoimaan, keskitytään välillä liikaakin uuden sohvan väriin tai tapettien tekstuuriin.

Molemmat ovat tietysti tärkeitä asioita. Tärkeää on kuitenkin myös käyttömukavuus. Kauneinkin design-koti näyttää rumalta jos se on epäsiisti, epäjärjestelmällinen ja täynnä erilaista krääsää. Hyviä organisointi- ja tilankäyttövinkkejä ei voi koskaan olla liikaa. Tässä siis muutamia ideoita arjen helpottamiseen, sekä sisustuksen korostamiseen. Enjoy!

Säilytystilaideoita on miljoonia, mutta omassa mielessäni ne voidaan karkeasti jakaa pariin ryhmään: isommat rakenteelliset säilytysratkaisut ja pienet säilytyslisät ja niksit. Isoihin säilytysratkaisuihin kuuluu kaapistot, kiinteät hyllyt, varastotilat, vaatehuoneet jne. ja pieniin säilytysnikseihin erilaiset korit, koukut ja laatikot. Yllä näkyy pari erittäin kaunista sisustuselementtiä, joita voidaan mainiosti hyödyntää myös tavaroiden säilytykseen.

Keittiö

Keittiössä säilytysratkaisut ja erilaiset jipot tulevat erityisesti tarpeen. Jokainen kokkaava henkilö tietää että työtilaa ei yksinkertaisesti voi olla liikaa. Yleensä siitä leijonanosan vie erilaiset kipot ja keput, kahvinkeittimet ja veitsitelineet, latautuvat kännykät ja eilisen tiskit. Käytä kapeat hukkatilat vaikkapa vertikaaliseen veitsilaatikkoon tai hyödynnä toimistoista tutumpia tarvikkeita vaikkapa leikkuulautojen fiksuun säilyttämiseen. Koirien ruokakipot voivat sijaita muualla kuin lattialla kilisemässä ja ihmisten varpaiden lyötävissä. Entäpä kuinka ärsyttävää on imurointi jakkaroiden jalkojen ympäriltä? TODELLA ärsyttävää. Jos kaipaa keittiöön suurempaa roskista, mutta ei halua pilata keittiön sisustusta rumalla seisovalla roskakorilla, voi sen naamioida kauniiseen puulaatikostoon, josta saa lisää laskutilaa.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa taikoja tehdään usein pienillä ratkaisuilla. Meikkipussi on räjähtänyt pienelle allastasolle, kynsilakkapullot löytyy nurkasta, hiusharja yllättäen keittiöstä ja pinnejä sekä pumpulipuikkoja löytyy säännöllisin väliajoin ympäri taloa. Muutama tarkoin sijoiteltu kippo tai pussukka pelastaa pienen WC:n tai kylpyhuoneen täydelliseltä räjähdykseltä. Viinipullotelineestä on hyötyä myös kylpyhuoneen puolella, ja siitä saa mukavan sisustuselementin.

Kuvat:

Viralnova.com

Boredpanda.com

Diycraftsu.com

Acultivatednest.com

Hometalk.com

Thekitchn.com

Apartmenttherapy.com