Sisustusvinkit

Erikois- ja efektimaalit

Mielenkiintoa kotiin

Helppo tapa tuoda säväyttävää ilmettä tai tunnelmaa kotiin on seinäpinnat. Normaalien sisämaalien tai tapettien lisäksi on vaihtoehtona myös erilaiset erikois- ja efektimaalit, joilla saa ammattilaisen avustuksella aikaan upeita kuvioita ja tekstuureja. Erikoismaaleja löytyy laidasta laitaan niin värien kuin tekstuurienkin puolesta. Yleisimmät efektimaalit ovat joko metallinhohtoisia tai sitä vastoin mattapintaisia ja hiekkaisen tekstuurisia. Lopputulos on tyrmäävä, kun sävy, tekstuuri, työ ja tilan valaistus sekä sisustus osuvat kaikki nappiin.

Pohjatyö

Kuten yleensäkin remontoinnissa ja rakentamisessa, lopputulos on usein vain yhtä hyvä kuin sen pohjatyö. Myös erikoismaaleja suunnitellessa on tärkeää tehdä pohjatyöt kunnolla. Pohjatöihin kuuluu toki seinän oikeanlainen tasoitus, ja sopiva pohjamaali riippuen käytettävästä erikoismaalista – mutta siihen kuuluu myös etukäteen tehtävä selvitystyö ja pohdinta. Miten esim. luonnonvalo kulkee tiloissa, mitä seinää kannattaa korostaa, ja minkälainen tuote sopii juuri Teidän kotiinne?

Erikoismaalin toteutus

Erikois- ja efektimaalin toteutuksen voi myös tehdä itse, jos kodin remontointi on tuttua. Koska erikoismaalit ovat kuitenkin hinnaltaan normaaleja sisämaaleja hintavampia, kannattaa harkita tarkkaan olisiko järkevämpää ulkoistaa työ ammattilaiselle. Kokeneilla maalaajilla on tietoutta siitä, miten tuote käyttäytyy, levittäytyy ja kuivuu ja millä tekniikoin saadaan aikaan toivottu kuvio tai tekstuuri. Jos suunnitelmissa on toteuttaa esim. sapluunalla vielä pintakuvioita, kannattaa viimeistään tässä vaiheessa ottaa mukaan ammattilainen. Uutta kotia rakentaessa erikoisseinä valmistuu käden käänteessä muiden viimeistelytöiden ohella.

Alkuperäiset kuvat löydät Pinterestistä taulustamme

Mistä aloittaa?

Avaimet Käteen Talon asiakkaana voit kysyä neuvoa henkilökunnaltamme. Myös lähes jokaisessa rakennusliikkeessä löytyy tuotteita ja tietoutta erikoismaaleista. Suurimmat maalinvalmistajat valmistavat myös omia erikoismaalejaan ja niitä löytyy mm. Tikkurilan valikoimista. Turun seudulla mm. Belle Arti– yritys on erikoistunut nimenomaan erilaisten seinäpintojen toteutukseen pääasiassa italialaisilla maali-, hartsi-, kalkki- ja stucco-tuotteilla.

Jätä kommentti