OTA ASKEL ELÄMÄSI KOTIIN

Rakentamisen vaiheet

avaimet_kateen_talo_palvelukokonaisuusRakennamme teille toiveidenne mukaisen aidosti avaimet käteen talon. Teidän tulee vain hankkia tontti ja suunnitella sille täydellinen koti juuri teille. Voitte valita suunnittelun pohjaksi talomallin laajasta mallistostamme tai suunnitella omista tarpeistanne teille sopivan kokonaisuuden.

Me rakennamme sen teille sovitussa aikataulussa perustuksista ja lämmitysjärjestelmän valinnasta lähtien sisustuksen viimeiseen silaukseen asti. Kauttamme saatte kaikki alueen parhaat toimijat yhden kontaktin kautta, on sitten kyse laadukkaasta maalämpöjärjestelmästä, toimivuudeltaan huippuun hiotusta keittiöstä tai luksus saunaosastosta. Kaikki tämä kuuluu tarjoamaamme hintaan ja tämän jälkeen voitte keskittyä suunnittelemaan muuttoa unelmienne kotiin.

Valmiusasteet

Rakentamaan ryhtyvän voi olla hankala ymmärtää eroja eriasteisten kokonaisuuksien välillä. Talonrakentajan oppaassamme on läpikäyty yksityiskohtaisesti kaikki rakentamisen vaiheet taulukon muodossa.

Perustusvalmis

Perustusvalmiissa projektissa tehdään kaikki tarpeelliset pohjatyöt siihen pisteeseen saakka, että talopaketin voi asentaa. Tähän valmiusasteeseen kuuluu mm. maaperätutkimus, maatyöt tasoituksineen ja siirtoineen sekä putket ja kaivot. Pakettiin kuuluu myös mm. sepelöinti, antura, paalutus, sokkeli, eristeet ja patolevyt. Perustusvalmis paketti päättyy perustuksen pintaan.

Vesikattovalmis

Vesikattovalmis talo sisältää suurelementtityöt eli talo on ulkoa päin valmis ja vedenpitävä. Ikkunat ja ovet ovat asennettuina, sisäverhouskipsit ovat paikallaan ja ulkopuuverhous on asennettu – mutta ei maalattu. Talon sisällä on kantavat väliseinät ja erikoiskova kipsi, lattia on perustusvaiheen jälkeisessä tilassa. Kattoristikot, aluskate, ruoteet ja vesikatemateriaali on valmiina. Pakettiin kuuluu myös ristikon kannat, aluslaudat ja otsalaudat, nurkkalaudat ja ikkunavesipellit. Päätykolmiot paneloidaan (jos puutalo) ja rapattuna rappauslevyt ovat asennettuna. Tiiliverhotut talot tehdään tuulensuojalevyyn saakka.

Väliseinävalmis

Väliseinävalmiissa talossa väliseinät ovat pystyssä, tasoitettuna ja pohjamaalattu. Sähköt ja LVI-työt tehdään valmiiksi saakka mittauspöytäkirjaan asti. Täten lämmitysjärjestelmät ja ilmanvaihtotyöt ovat valmiina. Jos taloon tulee kipsiroiskekatto, se tehdään myös. Paneelikatto jää asiakkaan tehtäväksi, kuten myös muut sisäpinnat kuten lattiapinnoitus ja seinien pintamateriaalit.

Muuttovalmis

Muuttovalmis talo läpäisee muuttotarkastuksen. Talo on valmis sekä sisältä että ulkoa, mutta muut elementit kuten kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmä, ulkoverhouksen pintamaalaus sekä terassit ja kuistit eivät kuulu tähän valmiusasteeseen. Myös sisustusasennukset kuten verhotangot ja pyyhekoukut ovat asentamatta. Kiintokalusteet ja kodinkoneet kuitenkin asennetaan valmiiksi.

Täysvalmis Avaimet Käteen talo

Avaimet Käteen Talossa koti on täysin valmis sisältä ja ulkoa. Kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, lukkojärjestelmät ja pientarvikkeet kuten verhotangot ovat asennettuna. Myös terassit ja kuistit kaiteineen ovat valmiina. Avaimet Käteen Taloon sisältyy myös mm. loppusiivous.